Wednesday, February 10, 2016

•*¨*•.¸¸❥¸ Roses Toast Bread With CampBell Soup •*¨*•.¸¸❥¸


n3 kali ni biarlah pic yang berbicara hehehe ... silent wednesday kata orang !! Maklum la kene keje while org still celebrate CNY mood hohoho ! ... rasanya senang je kot buat soup ni ...sesiapa pun boleh buat by pictorial je ..ok enjoiiii ...Oh ya n3 ni sy ambil dari someone kat facebook .. sowi ya sy mmg lupa siapa dan kenapa >_< ...kekadang bukak tap byk sgt n then bila close dah ter'forget' ...credited to her ya ... Jazakallhu khairan ...insyaAllah ...

Bahan2Nya :-
---------------------

  • Roti Gardenia
  • Buttercup
  • Hotdogs
  • Campbell's Soup
  • Bahan2 sebagai guideline je ya ...terpulang uols nk add anything, everything or something ya ...
 



Cara2 MembuatNya :-
------------------------------------

  • Potong roti seperti seperti pic di bawah, guntingkan pula seperti pic di bawah tuk mbentuk kelopak roses ..
  • Press down roti dalam dulang muffin, dan bentukkan seperti di bawah. Ready to fill up fillingnya ..


  • Letakkan filling mengikut taste uols. Boleh diletakkan telur, chicken or veggies atau boleh buat seperti saya, letak sausage and campbell soup. Or boleh letakkan filling mcm karipap tu pun boleh ...ikut kreativiti masing2 ya ..


  • Ada steps tertinggal plaks .. dah bubuh filling tu, ambil lebihan roti dan susun atas 'roses' tadi bg nk bentukkan rosesnya ... Selepas tu baru bakar in the oven ya ... 
 
  • Akhir sekali boleh letakkan sedikit buttercup or eggwash kalau suka. .. Selepas tu baru bakar in the oven ya ... Pic setelah dibakar ditunjukkan seperti pic di bawah :-


  • Boleh la diletakkan di atas paper cup nk bg kiut miut sket  ... NOTE :: boleh juga diletakkan filling manis2 mcm choc chips or so .... u choie u decide ... 
  • K la till then ...bubai .. salam sayang dr miss rose ... Semoga anda semua berada di dalam lindungan Allah S.W.T ...  

Post a Comment