Wednesday, July 22, 2015

•*¨*•.¸¸❥¸ © Paratha BBQ Cheezy Chicken •*¨*•.¸¸❥¸



N3 ni sebagai breakfast or minum petang je la ye ..Sangat simple dan mudah membuatnya. Kekadang buntu nak makan apa ...so just grab tis idea kat Grab N' Growl di tempat kerje saya dan apply 4 myself. Kali ni siap border bagai ..sorri ya sbb sy rs pic saya x cantik ...huhuhu ..kene accessories sikit bg mendatangkan mood  or else moody huhu....

Bahan2Nya :
  • Roti Paratha (perasa Chili & Garlic)
  • Cheezy - boleh guna any cheese, sy guna chesdale je senang gitu
  • Meatloaf Chicken
  • Bawang Besar - Racik2kan or potong halus/dadu
  • Scramble Egg - optional
  • BBQ Sauce / Chili Sauce



.: Cara2 MembuatNya :.
Step 1 - Saya guna paratha brand 'kawanku' yg mmg byk ada si supermarket ya. Nak buat sendiri pun boleh juga. Saya guna perasa 'chili n garlic' ...yum, yum !


Panaskan paratha atas kuali leper menggunakan api yg sangat kecil takut 'burn' plak nnt ...nnt perasa 'arang' plaks ..hehehe bukan 'chili n garlic' lagi da ...>_<

Step 2 - Gorengkan meatlof or any daging/ayam/stuffing yg ada suka ...potong kecil dan letakkan atas paratha tadi.



Step 3 - Taburkan bawang or scramble egg tadi or both. Masa ni boleh la diletakkan cili hijau or capsicum or any other side veggies yg uols suka.


Step 4 - Taburkan cheese, bg dia melting sekejap ...



Step 5 - Letakkan sos kesukaan anda - BBQ flavour or chili sauce ..any will do and taste yummy. Dah tu je ..selamat mencuba ...








Step 6 - Lipatkan Paratha kepada da bahagian and 4 bahagian...May be uols x suka cara ni ...just boleh roll je ..ikut suka uols ..>_<



Note : Saya selalu mencuba menu2 yg simple dan senang disediakan yg boleh didapati di SuperMarket - roti wrappers, puff pastry, roti pitta, kebab dll ...just buat the filling and walla ...bon appetit !!

 
Last but not least ....to uols ...




Post a Comment