Monday, October 01, 2012

✿•*¨`*•.¸¸.•´❥ Melaka Historical Place ..'Rumah Melaka', Bukit Katil ¸.•´*¨`*•✿¸.•´❥

Tertanya2 nak buat this N3 or not sbb xde la yang penting sangat pasal ni pun but thinking of the place yang i've been there tu cam ada estethic value je, RUMAH MELAKA so leh jadikan kenangan gek ni ..Melaka ni kan Tapak Warisan Dunia endorsed by UNESCO ..


Kafe Rumah Melaka | Asam Pedas


Cam kenal je orang yang lalu kat pathway ni ..ahaks !




Kafe Rumah Melaka, situated Bukit katil inside Malay tradisional house fully operate by Zaris Sdn Bhd with more than 20 years of culinery experience, specially in Melaka tradisional menu namely Asam pedas asli, and catering for all private and government function. Kafe Rumah Melaka, serve breakfast, lunch and Hi-tea for both ala carte and set lunch menu.

Specialise in:
Breakfast | Lunch | Hi-Tea | Ala carte | Catering| Functions | Buffet

Specialise Menu:

Asam Pedas Ikan | Gerang Asam | Nasi Goreng Seri Melaka | Fish curry | Ulam | Nasi Campur | Tapai | Sagu Gula Melaka | Roti Jala | Lempeng Kelapa (coconut pancake) | Roti Bakar | Kuih muih| Masakan Panas | Roti Canai


Address: Pusat Promosi Perabot & Perkayuan Negeri Melaka.
Lot 232-234, Jalan Tun Kudu, Bukit Katil 75450 Melaka
GPS: 2.229244,102.303781
Contact: Azrabi / Azlifa
Tel: 06-268 2930
Business Hours: 8 am – 7pm (Monday – Saturday)
Night Reservation available upon request
Closed on Sundays
 


Some of the menus there, yummylicious !! Melaka ni apa lagik ..Asam Pedas la the femes and top entree here ..

   
   
   
   
 
Kafe Rumah Melaka (Placemark) or leh gugel the place ...




Actually we went there due to Majlis Perkahwinan Anak Lelaki Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam ...boleh check out gambar kat FB tu ..Ok la that day, people drop by, eat-in and go back, so xde la jammed pack sangat ...kira ok la ...





Nak cerita sikit, majlis ni dihadiri oleh more than 130K tetamu dah pecahkan Malaysian Book of Records as the most attendance guest for majlis kawin kot...tak berapa sure nak tulis/cakap ..tgk sijil kat bawah la ...wah kira bangga gek ler aku jadik one of them even like melukut di tepian gantang ...kan ? kan ? Dengar cite Dato Ct pun datang ..but we'll lewat x dpt tengok mak Iti, dah balik dah ms tu !! ...Leh tengok her pic kat FB Tok Ali tu kot ...

 Most number of attendance in a single wedding ceremony ....


ni aje lah souvenir kita orang ..huhu ..



Pelamin yang dihias indah ...cuma musykil sikit, pelamin kaler biru but pengantin pakai theme beige & brown ...new trendy wed in the market kot !

Pemandangan di Dewan Tun Ali, next tu Kafe Rumah Melaka tu ...


 Wahhh, ramainya orang ...

papa tanya, sayang nak mamam?? ..tu tengah no mood tu sbb amik gambo aku x cantik ....and then pakai spec sbb panas giler kene protect the 'sepet' eyes ... budak astigmatisme tinggi ..silau memanjang hihihi ..

Hoping next time we'll dapat drop-by lagik kat sini ..insyaAllah ada kelapangan, duit extra leh datang lagik ...Aik, my eyes pun terlebih sepet, lupa nk wat 'Smocking Eyes' ..heheh



 
Post a Comment