Monday, September 10, 2012

╰⊰✿¸¸.✿¨¯`✿╰⊰✿ GARAM Sebagai Petua Untuk Kecantikan Wanita ╰⊰✿╰¸¸.✿¨¯`✿⊰✿

Wah, banyak KHASIAT Garam rupanya, baru saya tahu ...heee. Bacalah semoga ada manfaat dan dpt diamalkan ...


Garam mandi bermanfaat untuk kecantikan dan kesihatan tubuh secara keseluruhan. Garam mandian umunya mengandungi 10 kali lebih konsentrasi mineral dibandingkan dengan garam biasa. Berendam dalam garam boleh membantu tubuh memperbaharui kandungan mineral dalam tubuh, menjaga metabolisme sel kulit, dan membuat anda terasa relaks.

Pilihan 1: Campurkan 1/2 sudu teh garam ke dalam segelas air mineral. Gunakan untuk membasuh mata yang keletihan.

Pilihan 2: Campurkan garam dengan baking soda dalam jumlah yang sama banyak. Ia berguna sebagai pencuci mulut (berkumur) untuk kesegaran nafas.


(baking soda + molasses can cure CANCER? Check out ah http://phkillscancer.com, no doctor will tell you this )
Pilihan 3: Campurkan satu sudu garam dengan air panas untuk merendam kapas. Gunakan kapas untuk menjaram bahagian mata yang bengkak/sembap.Pilihan 4: Rendam kaki yang keletihan dengan campuran air suam panas dengan segenggam garam. Basuh dengan air sejuk. Kaki akan terasa segar semula.
Pilihan 5: Masih dalam keadaan basah selepas mandi, urutkan tubuh, kaki dan tangan dengan garam. Hasilnya sel-sel mati akan terkeluar dan pusingan sel kulit akan meningkat


Pilihan 6: Campurkan garam secukupnya dengan minyak zaitun. Dengan cara yang lembut dan perlahan dengan tarikan arah atas, urutkan campuran tersebut ke wajah dan leher. Biarkan 15 minit, kemudian cuci. Facial ringkas ini akan menyegarkan tubuh.

Post a Comment