Tuesday, September 25, 2012

ஜ♥ஜ¸.•*´¨`*•.¸¸.• 5 Tarikan Utama Wanita Di Mata Lelaki ¸.•*´¨`*•.¸¸.• ஜ♥ஜ

N3 ini untuk yang single-mingle je kot but utk wife orang tu leh la dipraktikkan kat hubby korang ..but takkan ler nak pakai baju tradisional and kasut tumit tinggi kat dalam rumah la plak kan ?? ...In my opinion cantik ni subjective, cantik pada mata u x semestinya cantik pada mata org lain kan ? kan? ... like the goer says "Beauty is in the eye of the beholder ..(Different people have different ideas about what is beautiful) ...

Ramai wanita yang menyangkakan bahawa mereka perlu cantik seperti model di dalam majalah untuk menarik perhatian lelaki. Namun, ia sebenarnya tidaklah sesukar yang seperti mereka fikirkan. Apa yang cantik di mata lelaki adalah perkara yang mampu dilakukan oleh semua wanita dan bukannya hanya berbentuk fizikal 100%. Mengikut suara majoriti lelaki, tarikan utama yang menarik pandangan mata mereka adalah..

 
(1) Berambut panjang- Suara majoriti lelaki menyatakan bahawa wanita yang berambut panjang adalah tarikan utama pandangan mata mereka. Ini berkemungkinan disebabkan oleh ia mampu menyerlahkan lagi sifat kewanitaan seseorang. Selain itu, rambut panjang juga lebih sinonim terhadap wanita dan akan mempengaruhi psikologi lelaki untuk berfikiran lebih positif.

lau pjg mcm RAPUNZEL tu nak ke? menyusahkan ler plak ...yg dan-dan je kot ...



(2) Memakai kasut tumit tinggi- Mata lelaki amat gemar untuk melihat wanita yang memakai kasut tumit tinggi. Ia berkemungkinan disebabkan posture tubuh seseorang wanita itu akan berubah apabila memakai kasut tumit tinggi dan ia akan membuatkan mereka kelihatan lebih seksi. (NOTE : Fakta adalah heels dicipta utnutk melihat punggung wanita bergoyang ..kui kui kui ..)
 
tinggi gilez...unstable
?? but looks sexy tho ..


(3) Berpakaian tradisional- Seperti yang anda semua tahu, pakaian tradisional seperti baju kurung, kebaya atau sebagainya akan lebih menonjolkan sifat kesopanan dan keayuan terhadap si pemakainya. Dan pakaian ini sebenarnya telah berjaya untuk menarik pandangan mata lelaki. Lelaki amat tertarik untuk melihat sesuatu yang terserlah sifat kewanitaannya mungkin disebabkan naluri semulajadi lelaki itu sendiri.
 




(4) Bermekap- Mekap dapat membantu untuk menyerlahkan lagi kecantikan seseorang wanita. Seorang wanita yang bijak mengenakan mekap untuk dirinya sudah pasti akan berjaya untuk menarik pandangan mata lelaki. Tetapi, sekiranya mekap yang dikenakan keterlaluan atau tidak bersesuaian, berkemungkinan ia akan membuatkan lelaki untuk mengelak daripada melihat wajah mereka.
 
Natural make-up for Natural Beauty ..betul3x ..pakai la SK2, muka sure 'SILAU'nya la ..eh promote plaks ! tp ada jugak yg xleh guna this product kot (my sympathy to those sbb product ni bagus tau!) ...ini juga petua dr Datin Norjuma Habeeb Mohamed) as her no 1 skincare ...diulangi SKIN CARE, bukan mekap bagai k ...Ok ler for average jane like me ..


Me??? My petua is no1-al-waqiah, no2-collagen and no3-SK2 (if terlebih duit la ..heheh, if not xde la, hv 2 ber'puasa' dr ber'sk2'ing heee) ..



(5) Bertudung- Kebanyakan lelaki muslim terutamanya mengatakan bahawa wanita yang memakai tudung adalah tarikan utama pandangan mata mereka. Faktor ini mungkin disebabkan penampilan wanita itu yang kelihatan lebih sopan dan lembut


there's alot of trendy hijab nowadays ..alot of tutorial in the youtube oso ....

Berhijab dan Fashionistas !! ....




Sumber : http://top5reason.com
By On August 10, 2011

Post a Comment