Thursday, August 09, 2012

❥¸.•´*¨`*•╰⊰✿ Collagen Beauty Drink ❥¸.•´*¨`*•╰⊰✿

Eh galz, terpanggil nak buat entry pasal Collagen ni ...Knp x terfikir dari awal till i berYM ngan my LIFE LONG FRENDZ, LILY about this .. ..kuikukui ... Apa keperluan collagen ni? well untuk yg dah 30-an tu better watch out, fine lines and wrinkles dah mula 'menjelma' but if then else terpulang kat individu ...But lately rasanya org muda2 dah consume collagen kot ...inc la aku ni yg sibuk2 nk try ...but rasanya ok je kot sbb it's from marine life ..plus certified halal plak ...insyaAllah xde pepe ...

Source : Google
Images : Google

❥❥❥❥ Lennox Firm Up Plus Collagen Drink ❥❥❥❥

Banyak Beauty Drink Collagen di pasaran, but i just focus on Lennox la ok, For those who are not familiar with Lennox Firm Up Collagen drink, it is a natural & potent beauty essence that is rich in synergistic food-based ingredients like Aqueous Marine Collagen, Co Enzyme Q10 & Vitamins. These natural ingredients work in unison with the Aqueous Marine Collagen, which is 100% water soluble due to its low molecular weight.

This boasts better digestibility and absorption (wah xde la sembelit no !) by your body compared to other Conventional Collagen in the market. This enables your body to benefit faster and more effectively, making your skin firmer and more radiant looking.





This one old version with no bright powder 2 box for MYR239, a bit cheap, price per bottle is MYR108.00 per bottle          /price at Sasa.Com


as at date (10/08/2012) Price is MYR267.00, 1 box for RM145.00, share with frendz lo ! save about RM11.50, pernah murah sampai MYR245.00 per 2 big bottle ...





There are other collagen drinks available too, such as NH Colla-Plus, Kinohimitsu Collagen drink and etc.



 



Anyway, I bought one big bottle of Lennox Firm Up+ as I felt they are more economical choice for collagen drink as compared to others.  As mentioned earlier on their pricing and packaging, Lennox came out with a new version of collagen drinks called Firm Up Plus. 

If you buy these new big bottle of Collagen drink, you'll find 24 sachets of Antioxidant / Whitening essence (Powder form) inside. The Firm Up Plus requires to pour one sachet into the bottle drink before drinking.

Interesting right? Tell me what do you think of this new version. Will review once I complete all 24 bottles of drink. Can't wait!  =D

NOTE : my experience plak, the skin esp kat muka akan licin (this one ur frendz akan notice, mcm pakai perfume, u can;t smell it but other do !), else kedutan di bawah mata and garisan kat mulut kiri kanan tu hilang, pigmentation tu become unnoticable, ur black and white head kat hidung tu akan decrease ...my hair become more 'volume' than eva, the nail become harder and what else, what else ya?? ...some of my frenz say dia org makan kurang lepas consume this ...i plak?? i biasa2 je sbb mmg x kuat makan but i luv food ...seme nak try ... 
 

❥❥❥❥ Conclusion ❥❥❥❥

i've tried both Lennox, seems no different at all, the old one taste so so good(grape flavour) and new one is a bit sucks due to the bright powder, i rarely use the bright powder because of the taste ..ask your pocket lor ! But the bright powder give you the fairer skins somehow huhuhu..


ok itu dari luaran kan?? Jom go through dr segi DALAMAN plak ...babe ! this is important k as a Muslim practitioner tambahan lagik seorang ISTERI, WANITA n Dot Dot Dot ...

❥❥❥❥ Petua Isteri Sentiasa Macam Anak Dara ❥❥❥❥

Al-Qur'an mengandungi berbagai hikmah dan merupakan penawar dan ubat bagi tubuh dan jiwa orang-orang beriman. Berikut adalah satu petua dari Ustazah Fatimah Az-Zahrah.(well known penceramah bebas kat Mesia ni). Petua ini adalah untuk diamalkan oleh kaum wanita terutamanya para isteri bagi menjaga 'keperawanan' mereka agar sentiasa 'abqara' sebagaimana termaktub dalam Surah Al-Waqi'ah.

'Abqara' bermaksud perawan yang sentiasa kekal perawan (perawan sokmo kate ogheh kelate). Mudah-mudahan amalan ini dapat dilakukan setiap hari oleh kaum wanita sama ada yang masih bikir mahupun yang telah berumahtangga sebagai usaha menjaga kesihatan 'luar dan dalam'.

❥❥❥❥ CARA AMALAN: ❥❥❥❥❥❥

Selepas selesai menunaikan solat Isyak, ambil segelas air kemudian bacalah:

  • Al-Fatihah - 1 kali
  • Ayat Kursi (Surah Al-Baqarah 2:255) - 1 kali
  • Surah Al-Waqiah 56:35-38 - 7 kali
  • Kemudian tiup ke dalam air tersebut dan niatkanlah dalam hati (mohon ke hadrat Allah) agar Dia menjaga kecantikan diri anda dan menjaga kebahagiaan rumahtangga anda. Minumlah air itu. 

SURAH ALWAQI'AH 56:35-38
Pengertiannya :" Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa, (35) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh), (36) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya. (37) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan; ( 38 ) "


Semoga amalan ini bermanfaat dan semoga rumahtangga anda tetap bahagia. Bagi para suami, eloklah maklumkan kepada isteri anda agar dia mengamalkannya. Banyaklah berdoa supaya diri kita kekal di hatinya dan semoga mendapat syaffat di Akhirat nanti. InsyaAlah ...






HAFAL SELURUH SURAH AL-WAQI'AH


  • Sebenarnya sama ada lelaki mahupun wanita, Surah Al-Waqi'ah ini eloklah dihafal keseluruhan surahnya, dan jika boleh bacalah pada setiap hari kerana kelebihannya:
  • Sabda Rasulullah s.a.w.: "Sesiapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap hari, ia tidak akan ditimpa kefakiran."
  • Sabda Rasulullah s.a.w. : "Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya". (Diriwayatkan oleh Baihaqi dari Ibnu Mas’ud r.a.)
  • Sabda Rasulullah s.a.w. : "Ajarkanlah surah Al-Waqi’ah kepada isteri-isterimu. Kerana sesungguhnya ia adalah surah Kekayaan." (Hadis riwayat Ibnu Ady)
  • Sabda Rasulullah s.a.w. : "Barang siapa yang membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam maka dia tidak akan tertimpa kefakiran dan kemiskinan selamanya.
  • Dan surah Al-Waqi’ah adalah surah kekayaan, maka bacalah ia dan ajarkan kepada anak-anakmu semua."
  • Menurut fatwa sebahagian Ulama’ katanya: "Barangsiapa membaca surah Al-Waqi’ah pada setiap hari dan malam dalam satu majlis sebanyak 40 kali, selama 40 hari pula, maka Allah akan memudahkan rezekinya dengan tanpa kesukaran dan mengalir terus dari pelbagai penjuru serta berkat pula."


email dari kawan.. sampaikan walau sepotong ayat.

Post a Comment